reiki, tera mai, roosendaal, nederlands, carin, michael, geschiedenis

Geschiedenis

Reiki werd herontdekt door Dr. Mikao Usui, een priester die leefde en werkte in Japan. Zijn leerlingen vroegen hem of hij iets kon vertellen of laten zien van de geneesmethode die Jezus Christus gebruikte. De vraag hield hem bezig en besloot het antwoord te gaan zoeken. Hij zei zijn contract op en ging op zoek.

 

Hij promoveerde tot doktor in de theologie en in oude talen. Hij bestudeerde christelijke geschriften, maar vond niet wat hij zocht. Hij kwam erachter, dat ook Boeddha de geneesmethode gebruikte en dit bracht hem terug in Japan. Hier bestudeerde hij de Boeddhistische geschriften. Hij komt uiteindelijk in een klooster terecht, waar hij de Soetra's bestudeerd (oude Boeddhistische geschriften). Mikao Usui kende ook het Sanskriet (een oude Indische taal). In een oude tekst vindt hij symbolen en een beschrijving over de geneesmethode. Hij had nu de symbolen en de beschrijving, maar hij had nog niet de kracht om ze toe te passen.

 

De Boeddhistische Soetra's waren de enige documenten die nog onveranderde heling en spirituele geheimen bevatten. Usui ontdekte dat hij in staat van hogere bewustzijn moest zijn om de kracht te ontvangen. Daardoor ging hij op weg naar een heilige berg in Japan en mediteerde en vastte hij 21 dagen. Op de laatste dag werd hij getroffen in zijn 3e oog door een enorme lichtflits, hij verloor het bewustzijn, als hij bijkomt merkt hij dat hij zichzelf energiek voelt en voelt de krachtige energie in zijn handen. Op zijn terugtocht merkt hij al hoe hij de energie kan gebruiken voor zichzelf en anderen. Zo begint hij zijn taak om Reiki toe te passen bij mensen en initieerde hij anderen met de energie.

 

Dr. Hayashi, een marine officier, wordt leerling van dr. Usui. Hayashi wijdt zijn verdere leven aan Reiki en wordt zo naaste medewerker. Aan het einde van Usui's leven benoemd hij dr. Hayashi tot Reiki-meester en laat hem de kennis achter. Dr. Hayashi sticht een kliniek waar hij mensen behandeld met Reiki en waar hij mensen leert Reiki toe te passen. Tot dat er een vrouw uit Hawaï arriveert, Hawayo Takata, ze werd behandeld voor een tumor, ze verblijft er enige maanden en wordt dagelijks behandeld. Als haar klachten verminderen wil ze zelf Reiki leren, dit wordt haar eerst geweigerd. Ze blijft echter aandringen en is vastbesloten om zolang als nodig is in Japan te blijven. Hayashi stemde uiteindelijk toe. Hawayo Takata is de vrouw die Reiki naar het westen bracht.